woensdag 17 december 2014

Altered wooden books

Weer een projectje af,
Het idee is het zelfde zoals ik het zag in het magazine paper memories nr 2, allen is het boekje anders en aangepast naar mijn idee.

Ik heb 2 houten boeken gebruikt van de xenos, je kan zelf kiezen welke maat je wilt gebruiken,
Ik heb de grootste van 28x20 en de kleinste 15x11 gebruikt (let op bij de grootste of je er 1 kan vinden die een slotje heeft en aan de linkerkant ook diepte heeft anders kan je je boekje niet kwijt)
deze heb ik beplakt met papier
(de grootste met 7 dots papier en de kleine met papier van Marion Smith)

De binnenkant van beide boeken heb ik ook bekleed met papier van 7 dots omdat het vrij naturel is en je er dus veel mee kunt. Alle randen zijn met inkt aangezet.

 
Op het grote boek heb ik met Art extravagance Texture Paste Platinum Crackle en een stencil van 7 dots baroque elementen gemaakt en gestempeld. (ook aan de zijkanten) Op het kleine boek heb ik eerst een lint bevestigd voordat ik hem op het grote boek  heb geplakt, daarna heb ik diverse embellishments gebruikt zoals Prima flowers, chipboard en knipsels van Marion smith papier (met 3d tape)en een frame van Tim Holtz.
 

Daarna heb ik met Prima Marketing Art Basics Soft Matte Gel Clear de Prima Marketing Glass beads Licrice en Prima Marketing Glass glitter Platinum bevestigd op en rond de bloemen.

Linkerkant binnen heb ik een boekje gemaakt, wel anders als in Paper Memories 2, ik heb 3 chipboard stukken uitgesneden ( maat ligt aan de grootte van je boek bij mij was hij 25x 18, daar heb ik strookjes opgeplakt die bij mij 20 hoog bij 5 breed waren, deze heb ik aan beide kanten gerild op 1,5 cm zodat je een opstaand randje krijgt van 1 cm (anders passen je embellishments en pockets niet op je pagina), deze plak je op voordat je het papier eroverheen plakt. op de zijkant van het boekje heb ik een stuk kant geplakt, hiervoor kan je ook  kiezen om papier te gebruiken.
Ik heb papier van Marion Smith gebruikt uit diverse collecties.
De voorkant is van de papier lijn Motley, daar heb ik 2 afgescheurde stukjes papier op geplakt aan de linkerkant, een tag, uitgeknipte bloemen met 3d tape, letters en een titel. Alles is aan de randen met inkt bewerkt.
Het lint heb ik bevestigd aan de binnenkant van het boek (als hij aan het boekje zou zitten en je legt hem neer dan valt hij naar beneden)
Pagina 1 en 2 boekje:
 

Pagina 1: Ik heb papier gebruikt van de Posh lijn als achtergrond, in het midden heb ik washi tape geplakt over het strookje, deze was bij mij wit en dat vond ik niet zo mooi, je kan er ook voor kiezen om het in een bijpassende kleur te doen zodat je er geen tape overheen hoeft te plakken.
Ik heb een grote tag opgeplakt links. Ik heb de rechter foto op een stukje 7 dots papier van 12x7 cm geplakt zodat je een kader eromheen krijgt en een stukje op de tag geplakt, daarna heb ik nog een foto op 7 dots papier geplakt, maar 2 keer ruim de maat van de foto (totaal dus 17,5x11 cm), zodat je deze dubbel kan vouwen en een flip pocket krijgt. Verder heb ik de pagina aangekleed met uitgeknipte bloemen met  d tape en echte bloemen, een chipboard brickpanel en een houten envelopje van prima marketing.
Voor de flip pocket heb ik kleine paperclips van Tim Holtz gebruikt.

In de flip pocket kan je nog 2 foto's kwijt die ik ook op ander papier heb geplakt voor de kaders, de uitgeknipte bloemen( met 3 d tape) zijn ook van Marion Smith papier, chipboard is van prima marketing
Pagina 2: Ik heb hem bekleed met Romance Novel 2 papier en een stukje uitgescheurd van hetzelfde papier als de linkerpagina, daar heb ik diverse uitgeknopte bloemen achter bevestigd met 3d tape.
Rechts onderin een foto op mad tea party papier geplakt maat 9x11,5cm en de andere foto geplakt op een flip book uit het papier van posh, verder aangekleed met uitgeknipte bloemen, chipboard brick panel en houten hartje, stuk kant onder de foto bevestigd.


Binnenin het flip boekje een foto geplakt en een tag waar ik wat op geschreven heb, nog wat uitgeknipte bloemen en een titel.
Pagina 3 en 4:
Pagina 3 staat de close up foto iets verder naar beneden. Heb hem bekleed met papier van de lijn garment district(de wit met groene bolletjes) en daar heb ik aan de binnenkant een stuk geplakt wat uitgescheurd is en uitsteekt aan de linkerkant zodat ik hem om kon vouwen en daar nog een kleiner uitgescheurd stuk op geplakt zodat ik de uitgeknipte bloemen kon bevestigen zonder dat je ze aan de andere kant ziet uitsteken. Eerst heb ik een tag en een chipboard tag onder de foto geplakt. Hier heb ik de foto op 7 dots papier(12x10, foto is groter, die heb ik aan de linkerkant uit laten steken) op geplakt met een stuk kant eronder,
Verder aangekleed met uitgeknipte bloemen, roosjes, prima marketing houten embellishment, chipboard heart panel en een resin klokje via Frida's creations op marktplaza.

Pagina 3 open, Ik vond het papier op het opengeklapte stuk en het linker stuk te veel verschillen dus heb ik er nog een stukje op geplakt. Op het opengeklapte stuk heb ik een stukje 7 dots papier geplakt net zo groot als die aan de ander kant, daar heb ik een tag onder geplakt en een flip book uit de posh lijn bovenop. Verder aangekleed met uitgeknipte bloemen en een uitgekipte spool.
Binnenin het flipbookje heb ik 2 foto's geplakt op 7 Mad Tea party papier en aangekleed met uitgeknipte bloemen en een titel.

De binnenpagina heb ik zelf een tag uitgeknipt en een foto opgeplakt op 7 dots papier 12x11cm en bekleed met wat uitgeknipte items een kleinere tag en titel.

De rechterpagina is bekleed met het papier van Romace Novel 2, met nog een klein stukje uitgescheurd papier van de garment district lijn(de roze)
Daar heb ik een foto op 7 dots papier 12,5x9cm op geplakt met een ticket linksbovenin eronder en het andere stukje rechts onder de foto.
Over een deel van de foto heb ik een flip bookje geplakt uit de posh lijn, verder aangekleed met uitgekipte bloemen en roosjes, een chipboard heart panel en houten woord Happy van prima marketing.
Flip bookje open: Fot op Mad tea party papier en een uitgeknipte spool, bloemen en titel.
Achterkant boekje.
Rechterkant in het grote houten boek:
1e chipboard pagina, maat 18x12. Bekleed met Motley papier,kant. 7 dots papier onder de foto, uitgeknipte bloemen en 2 collectables items van kaisercraft.
Achterkant 1e chipboard pagina, bekleed met posh papier, ook achter de foto, uitgekniopte bloemen, 2 collectables van kaisercraft.
2e chipboard pagina, beplakt met romance novel 2 papier, foto op 7 dots papier welke dubbel zo groot is als de foto zodat je hem om kan vouwen, klein flip bookje eroverheen geplakt. Uitgeknipte bloemen en 2 collactables van kaisercraft
Binnenkant flip bookje: Tag opgeplakt en een collectable van kaisercraft, op de foto uitgeknipte bloemen uit de Motley lijn.
In Flip book: 2 foto's, 2 collectables van Kaisercraft, kant en uitgeknipte bloemen.
Achterkant 2e chipboard pagina bekleed met romance novel 2 papier: 2 foto's op Posh papier en bekleed met uitgeknipte bloemen en vlinder en titel van Kaisercraft.
3e chipboard pagina beplakt met papier uit de romance novel 2 lijn: Stuk papier uit de romance novel 2 lijn dubbel gevouwen, maat 30x12 dubbel gevouwen, tag erop geplakt en de foto op 7 dots papier erbovenop geplakt. Bekleed met uitgeknipte bloemen en 2 collectables van kaisercraft.
Flip book open bekleed met romance novel 2 papier, Links eerst een pocket onder de foto geplakt, de foto's op posh papier eroverheen geplakt en bekleed met  uitgeknipte bloemen en collectables van kaisercraft.

Achterkant 3e chipboard pagina met Motley papier beplakt:
Grote tag, kleine tag en foto op romance novel 2 papier erop geplakt, bekleed met uitgeknipte bloemen en collectables van kaisercraft.
Waar je de chipboard pagina's insteekt is een groot stuk chipboard 30x17,5, zie verder hieronder, die je rilt op 8,5 en op 12,5 waardoor je hem om kan vouwen tot een grote pocket,. Bekleed met romance novel 2 papier. en 2 collectables van kaisercraft. Om het een pocket te maken, neem je 2 stukjes cardstock van 10x8, die je rilt om de cm zodat je een soort accordion papiertje krijgt en die lijm je aan de binnenkant aan beide kanten vast.
 


Fijne avond allemaal!
Groetjes wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten